Çarşamba, Ekim 24, 2007

Death Note


Şu sıralar çok sıkı takipçisiyim bir Manganın. Daha doğrusu anime. Japon çizgi filmlerine anime deniyormuş, manga çizgi roman üreten bir firmanın ismiymiş.

Neyse, bu 'Death Note' denen anime, çok sağlam bir polisiye. İlk sezonunu izliyorum ve 37 bölüm. www.animemadness.org adresinden türkçe altyazıları gömülü şekilde indirebilirsiniz. Ben regamers.com sitesinden indirdim, PMP formatında. Daha çok Playstation portable da izliyorum, bu format da ona uyumlu. Ama PC dende izlenebiliyor, GOM player yüklemeniz lazım.

Konusuna gelince, her zaman japon animelerde olduğu gibi baş kahramanımız bir lise öğrencisi. Bir gün bir defter bulur, defterin üzerinde ingilizce olarak Death Note yazmaktadır ve defterin ilk sayfalarında bazı kurallar vardır. İlk kural death note a ismi yazılan kişi ölür.

Yani deftere ismini yazdığınız kişi ölüyor. Ölüm şeklini de yazabiliyorsunuz. Yalnız o kişinin suratını ve gerçek ismini bilmeniz lazım. Yani aynı isimdeki herkes ölmüyor. Ölüm şekli verilmez ise kalp krizi geçirerek ölüyor. Aynı şekilde yazılan ölüm şekli imkansız ise yine kalp krizi. İsmi yazdıktan 40 saniye sonra ölüm gerçekleşiyor. Ve kahramanımız 1-2 denemeden sonra defterin gerçek olduğunu anlıyor ve ölümler de başlıyor. Bir başladımı bırakamıyacağız bir anime, boş vaktiniz olduğuna emin olup başlayın :=)

Ayrıca filmi de çevrilmiş ama animeyi tavsiye ederim.

4 yorum:

Sweety dedi ki...

süpeeer ya bende okumak istiyorummm. bende psp istiyorummmmm. bende nintendo ds istiyoruuuuuuuummm. böhühühühhühü

Unknown dedi ki...

askim hepsi senin zaten, nintendo ds lite senin, wii de senin, psp de senin. sen gel oyun parkimiza, garaja da masa tenisi kurcam sana.

Sweety dedi ki...

yehhhuuu çok özledm evimi gerçekteni ya :D

Adsız dedi ki...

http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=44ada537-36b5-486b-a064-445b38df828c